Puhdas Ilo

Kysely: ikkunanpesu on inhottavin siivoushomma

Uutiset
Uutiset
19.06.23

Joka kolmas on tyytymätön kotinsa siisteyteen, mutta vain joka neljäs myöntää riitelevänsä siivoamisesta, selviää Puhdas Ilon suuresta siivouskyselystä.

Suomalaisten mielestä epämieluisin siivoustyö kotona näyttää olevan ikkunanpesu. Toiseksi vastenmielisintä on imurointi ja kolmanneksi vessan peseminen. Tulokset selviävät Puhdas Ilon suuresta siivouskyselystä.

Ikkunanpesua piti pahimpana siivousrastina 23 prosenttia vastaajista, imurointia 15 prosenttia ja vessan pesua 10 prosenttia. Myöskään kylpyhuoneen peseminen (7%) ja lattioiden pyyhkiminen (5%) eivät kotisiivoojille maistu. Neljä pronsenttia vastaajista katsoi, että heidän suurin inhokkinsa on kaikki siivous.

”Vain 25 prosenttia myönsi, että heillä kotona riidellään siivoamisesta.”

“Tulos ei yllätä, sillä ikkunoiden pesu on aikaa vievää ja kohtuullisen raskasta työtä. Varsinkin, jos ikkunoita on paljon. Tämä näkyy selvästi kesäisin Puhdas Ilon työtilauksissa. Sama juttu on imuroinnin kanssa ympäri vuoden. Kun asiakas soittaa, niin kaikkein tärkein työtehtävä heille on imurointi”, kommentoi Puhdas Ilon toimitusjohtaja Eeva-Leena Lappalainen.

Joka kolmas vastaaja oli tyytymätön kotinsa siisteyteen. Sen sijaan vain 25 prosenttia myönsi, että heillä kotona riidellään siivoamisesta.

“Tämä hieman yllätti, olisin odottanut, että siivoamisesta riidellään useammassakin
kodissa. Näin voisi ainakin päätellä naistenlehtien juttuja lukiessa, siellä kerrotaan tyypillisiksi riidan aiheiksi raha ja kotityöt. Myös se, että 30% vastaajista on tyytymättömiä kotinsa puhtauteen on yllättävää, ehkä ihmisillä ei ole aikaa tai voimavaroja kotisiivoukseen.”, Lappalainen pohtii.

Joka neljäs on hakenut helpotusta arkeensa ostamalla siivouspalveluita. Siivousavulle tuntuisi olevan tarvetta huomattavasti useammalla, sillä siivouspalvelujen ostamista on harkinnut puolet vastaajista.

“Kotisiivouspalveluiden tarve ja kysyntä on kasvanut jo pitkän aikaa. Ihmiset haluavat viettää enemmän aikaa perheen ja läheisten kanssa sekä käyttää vapaa-aikaansa esim. harrastuksiin. Lisäksi ikäihmisten määrä kasvaa koko ajan ja sillä sektorilla on selkeä tarve erilaisille palveluille, kun kotona asutaan entistä pidempään. Myös kotitalousvähennys kannustaa palveluiden hankkimiseen itselle tai vaikka ikääntyneille vanhemmille.”

Puhdas Ilon suureen siivouskyselyyn vastasi 446 ihmistä. Kysely tehtiin Kotona-messuilla Joensuussa 22.-23. huhtikuuta.