loader image
Voihan elämän kevät
16 touko, 2017

KOTISIIVOUS
KOTIAPU
KOTITALKKARI

YRITYSSIIVOUS

PESULA

Voihan elämän kevät

Kevät on meillä siivous- ja pesulapalveluissa vuoden kiireisimpiä aikoja. Koleasta keväästä huolimatta ynnään kevään parhaat& pahimmat puolet – ne kun kulkevat käsikädessä.

PÖLY & LIKA
Sitä mitä silmä ei nää, sen tunnet hengityksessä. (Juha Tapion kappaleen sävelin laulettuna)
Pöly (ja lika) paljastuu kirkkaiden aurinkonsäteiden voimasta jopa infernaalisiin mittoihin. Se saattaa yllättää, mutta nyt kun aurinko meitä ilmaiseksi auttaa,  voi pölyä (ja likaa) taklata paremmalla menestyksellä.  Kodin ja yrityksen siivous on tärkeä juttu, kun on puhdasta -on helpompi hengittää. Lattioiden perusteellinen pesu on hyvä tehdä tässä vaiheessa vuotta, kun hiekkaa ym. ei enää kulkeudu sisätiloihin yhtä paljoa kuin rospuutto/hiekoituskeleillä.

KIRKKAUS JA KUULAUS
Ikkunanpesu on joka keväinen  puuha.  On oikeasti uskomaton juttu, mutta pesty ikkuna läpäisee 40% enemmän auringonvaloa kuin likainen. Puhdas ikkuna on ilo silmälle- niin kauan kuin sitä sitten kestää. Näillä poikkeavilla toukokuisilla lumipyryillä pesutulos ulkopinnoilla on joskus lyhytaikainen ilo. Mutta kyllä niillä kolmella muulla pinnalla puhtaus kestääkin pitkään. Mutta nyt on todellakin paras aika pestä ikkunat- helteet eivät kuivata pintoja ja lopputuloksesta tulee siten parempi kun voi rauhassa hoitaa homman kuntoon. Ilman auringon kuumottavaa ahdistusta.

KOLEUS
Koleat aamut ovat mainiota aikaa tuulettaa tekstiilejä ja petivaatteita. Ei tarvii vielä pelätä ”niitä massiivisia siitepölypilviä”, jotka kellastaa kaiken. Muutaman viikon päästä tästä sekin on varmasti edessä.  Myös pyykin pesu on tähän aikaan vuodesta hyvä juttu, ilman niitä siitepölypilviä. Pyykki kuivaa narulla tuulessa melko nopsaan. Toki pesulakin voi  ajaa saman asian. Ilman pelkoa  pyykin jäätymisestä.

Kaikissa asioissa on kaksi puolta.  Toisen veneen tuuli työntää ulapalle ja toisen tuuppaa suoraan karille. Nautitaan keväästä joka tapauksessa. Tuulisina ja pölyisinä päivinä <3 Asenne ratkaisee.

-Suvi