loader image
Koulunpenkki vs Siivous
16 tammi, 2016

KOTISIIVOUS
KOTIAPU
KOTITALKKARI

YRITYSSIIVOUS

PESULA

Koulunpenkki vs Siivous

”Jos sinäkin olisit silloin ollut koulunpenkillä, kun olit hurvittelemassa, niin sinun ei tarvitsisi siivota!”

Näin hyvin lohkaisi ventovieras ohikulkeva koiranulkoiluttaja minulle, kun olin ensimmäisenä yrittäjävuotenani tamppaamassa mattoja asiakkaan talon kulmalla.

Niinpä. Totesin vain hymyssä suin, että minä tätä teen ihan omasta halusta ja puhtaasta ilosta. Silti kuitenkien mielessä vähän myllersi- mitä hittoa tuokaan ukko minusta muka tietää???? Tarina jatkui sinänsä oikein mallikkaasti, sillä menin sisälle hakemaan lisää mattoja ja hammasta purren mietin, miten tuo ukko rohkenikin minulle noin sanomaan, tietämättä minusta oikeasti yhtään mitään?
Palasin matot kainalossani takaisin ulos, ja ukko siellä koirineen edelleen hiiviskeli. Totesin tilaisuuteni tulleen ja päätin ottaa asiasta selvää ja sanoin koiramiehelle kutakuinkin näin:
” Anteeksi, minua jäi hieman vaivaamaan tuo äskeinen kommenttinne (teitittelin tottakai, kun ei ollut enää nuori poika kyseessä). Tarkoititteko, että tohtorin tutkinto olisi pitänyt opiskella!? Eikö kansainvälisen kaupan englanninkielinen korkeakoulututkinto vielä riitä!? Eikä riitä sekään, että on opiskellut ja hallitsee 6 eri kieltä ja on alle vuoden yrittäjätaipaleella palkannut yritykseensä kaksi työntekijää?

Ukon silmät laajenivat lautasen kokoiseksi ja haavi loksahti auki ja kotvasen seisoi siinä hiljaa. (Kävi jo mielessä, pysähtyikö ukkoparalta sydän?!) Sitten hän onneksi tokeni ja alkoi kirjaimellisesti änkyttää: ”O-o-onko tuo sinun oma yrityksesi? O-o-onko sinulla antaa käyntikorttia? Voisin suositella yritystäsi asiakkailleni, kun aina kyselevät tiedänkö hyviä siivouspalvelualan yrityksiä?”

Tunsin todella suurta tyydytystä tuosta käymästämme keskustelusta, on aina yhtä ihanaa murtaa ennakkoluuloja! Ennakkoluulothan aina perustuvat pitkälti tietämättömyyteen tai ymmärtämättömyyteen. Tai yksinkertaisisesti jotkut ihmiset vain ovat luonteeltaan tuommoisia, arvostelevia, kapeakatseisia ja julkeita.
Kuitenkin koiramiehen kommentissa kiteytyi kaikki se mikä meidän alaamme varjostaa:
Vain siivooja –asenne!

”Se siivoaa, kun ei muuhun kykene. Siivous ei ole rakettitiedettä, siihenhän pystyy kuka vain. Eipä ollut älliä käydä koulua, kun siivoojaksi päätyi”. Totta ehkä toinen puoli (joissain tapauksissa), mutta ei kaikki ole mustavalkoista.

Koiranulkoiluttaja ukko, jos satut lukemaan tätä kirjoitusta, haluan ilmaista mitä lämpimimmät kiitokseni sinulle! Opin kohtaamisestamme paljon. Olen todellakin ollut aikanani koulunpenkillä ja työkokemusta olen kerryttänyt 13 vuotiaasta asti ja nyt saan olla suunnannäyttäjänä yli 20 (!!!!!) huipputyypille meidän omassa yrityksessämme! Että revi siitä. Toki olen hurvitellutkin, mutta se ei ole ollut syynä siihen, että suuntasin siivousalalle. Minusta tämä ala on ihan mielettömän upea- saamme vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin joka päivä tekemällä juuri tätä työtä!!!

HUOM HUOM ME SIIVOOJAT- Ei anneta ihmisten arvostelun nujertaa meitä- vaikutetaan itse omaan elämäämme ja arvostukseemme, ja tehkäämme työmme niin hyvin kuin ikinä mahdollista ja vieläpä kehveli HYMYSSÄ SUIN!

Jokaisella kohtaamisella on merkitys. Hyvinvointia elämään- Puhtaasta ilosta
<3 Suvi