Apua arjen askareisiin

Saat kauttamme apua myös arjen askareisiin

Haluamme Puhtaassa Ilossa auttaa ikäihmisiä, liikuntarajoitteisia ja muita apua tarvitsevia ihmisiä siivouksen ja pesulapalveuiden lisäksi myös muissa askareissa. Voimme avustaa saattajana mm. lääkärissä, auttaa kaupassa ja apteekissa asiointia, olla lenkkikaverina tai tehdä vaikka lumitöitä ja nurmikonleikkuuta.

Apua arjen askareisiin

Ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille ja muille apua tarvitseville

– Saattajapalvelu (avustamme mm. lääkärissäkäynneissä)
– Asiointiapu (avustamme mm. kaupassa tai apteekissa käynnissä)
– Ulkoilussa avustaminen ja viriketoiminta (olemme lenkkikaverina tai järjestämme mielekästä toimintakykyä ylläpitävää puuhaa)
– Pihatyöt (lumityöt tai nurmikonleikkuu)

Kauttamme arvonlisäverottomat tukipalvelut ja tuotamme palveluita myös palveluseteleillä (kysy lisää Eeva-Leenalta 050 430 2571

Arvonlisäverottomat tukipalvelut

Puhdas Ilo Oy on hyväksytty arvonlisäverottomien tukipalveluiden palveluntuottajarekisteriin:
Liperissä, Outokummussa, Joensuussa, Kontiolahdella sekä Tohmajärvellä.

Alvittomat tukipalvelut lyhykäisyydessään:
Kun henkilön toimintakyky on alentunut sairauden, vamman, korkean iän tms vaikuttavan seikan takia, on henkilö oikeutettu hankkimaan tukipalveluita arvonlisäverottomasti kodissa selviämisen tueksi. Kaupunki tai kunta tekee arvion tukipalvelun tarpeesta ja kirjoittaa asian joko hoito- ja palvelusuunnitelmaan tai tekee asiasta erillisen lausunnon.
(Tästä on vaihtelevia käytäntöjä kuntarajat huomioiden! Joten oman kunnan / kaupungin työntekijöiltä kysymällä asia selviää)

Nämä on melko ”moninaisia ja monimutkaisia” asioita ymmärtää (jos näitä ei työkseen tee), joten parhaiten asiasta saa selvää, kun soittaa vaikkapa Eeva-Leenalle ja kysyy lisää!

Joensuussa myös Seniorineuvonta Ankkuri auttaa numerossa 050 550 8347, sieltä voi kysyä lisää ja osaavat ohjata asiassa eteenpäin!

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2018 vähentää 50 prosenttia ostaessasi meidän palveluita, koska kuulumme ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2 400 euroa vuodessa (vuonna 2017 sama määrä). Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen, eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2018 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) – 100) = 2400 euroa]. Vuonna 2017 maksimivähennyksen sai noin 5 555 euron kuluilla.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2018 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. (Lähde veronmaksajat.fi -sivusto)

Lue lisää verottajan sivuilta

Palvelusetelit

Puhdas Ilo Oy on hyväksytty Joensuun kaupungin palvelutuottajaksi seuraaviin palveluseteleihin:
omaishoidon palveluseteli, tukipalveluseteli sekä veteraanien kotipalvelu.

Suora lainaus Joensuun kaupungin nettisivuilta:
”Palveluseteli on vaihtoehtoinen järjestämistapa palvelujen ostamiseen kaupungin hyväksymiltä yksityisiltä palveluntuottajilta. Palvelusetelissä kaupunki sitoutuu maksamaan palveluntuottajan tuottamasta palvelusta ennalta määrätyn kustannuksen (palvelusetelin arvon). Asiakkaan maksettavaksi jää omavastuuosuus, joka on palvelusetelin arvon ja palvelun hinnan välinen erotus.”